Sposób przygotowania:
Kasza jaglana z białą kiełbasą i pieczarkami
Kaszę jaglaną ugotować w 1,5 szklanki wody z dodatkiem rosołowej kostki grzybowej. Cebulę i pieczarki pokroić, a następnie podsmażyć je razem na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Do podsmażonych z cebulą pieczarek dodać pokrojoną białą kiełbasę (ja użyłam małych białych kiełbasek, ale można dodać pokrojoną białą kiełbasę z dużych pętek). Kiełbasę z pieczarkami i cebulą dalej razem podsmażać. Do podsmażonej z pieczarkami i cebulą białej kiełbasy dodać ugotowaną kaszę, całość zamieszać i dalej podgrzewać na niedużym ogniu. W trakcie podsmażania kaszy z kiełbasą i pieczarkami z cebulą obsypać całą zawartość patelni szczyptą kminku, kurkumy i granulowanego czosnku oraz dodać do wszystkiego pokrojoną świeżą natkę pietruszki - tak około 1/3 całego pęczka natki. Po dodaniu przypraw i natki pietruszki podsmażać wszystko jeszcze przez chwilę na małym ogniu soląc i doprawiając całość do smaku pieprzem. Gotową porcję dania przełożyć na talerzyk.