Sposób przygotowania:
Jagłkowe muffinki z cynamonową kruszonkąETAP 1:

W niewielkiej miseczce mieszamy jajko z cukrem i mlekiem. Przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
ETAP 2:

Stopniowo wlewamy roztopione - wcześniej wystudzone - masło.
ETAP 3:

Na koniec dodajemy sól, jabłka i cynamon. Dobrze wymieszaj, ale nienadmiernie. Powinno mieć grudki.
ETAP 4:

Gdy brakło mi foremek na muffinki użyłam naczynia żaroodpornego. Również rewelacyjnie smakuję.
ETAP 5:

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Foremki smarujemy masłem lub margaryną.
Kruszonka:
Cukier z cynamonem łączymy i mieszamy (ew. możesz dodać pół łyżki masła).
Posyp delikatnie każdą muffinkę. Piecz przez ok. 25-30 min.
Nina W.
gusia1000