zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Jagnięcina po arabsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Wyśmienita Jagnięcina po arabsku

Jagnięcina po arabsku

Składniki:

Jagnięcina po arabsku

 

Sposób przygotowania:

Jagnięcina po arabsku
W rondlu rozgrzać masło, włożyć ryż, cebulę i paprykę. Smażyć przez 10 minut, często mieszając. Dodać zieloną pietruszkę, trochę soli, pieprzu, orzechy, wlać gorącą wodę, wymieszać, gotować pod przykryciem na małym ogniu. Wyłożyć na sito, dokładnie osączyć. Czosnek rozetrzeć z solą i pieprzem. Mięso natrzeć solą czosnkową, nadziać przygotowanym ryżem. Włożyć do brytfanny. Polać sosem pomidorowym rozprowadzonym z wodą. Piec w temp. 190 st.C przez 2 godziny. Podawać z sałatką z pomidorów, ogórków z ostrym sosem.

Tagi:

ryż