Sposób przygotowania:
Jagnięcina w warzywach ze słodka nutką
Mięso umyć, oddzielić od błonek i tłuszczu. Podzielić na duże kawałki. W sporym garnku stopić masło i oliwę, zrumienić szybko mięso ze wszystkich stron na ostrym ogniu. Seler naciowy i pory umyć, oczyścić ze zwiędłych liści, pokroić w cienkie talarki, włożyć do garnka z mięsem. Wsypać czubatą łyżeczkę soli, kolendrę, pół łyżeczki pieprzu i cukier (lub do wyboru miód). Dusić na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie. Od czasu do czasu zamieszać. Rozgotowany seler i pory przetrzeć przez sitko, doprawić koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Można dolać 2-3 łyżki wody, jeśli sos będzie zbyt zawiesisty. Doprawić do smaku solą i pieprzem.