Sposób przygotowania:
Jagodowe żądło osy
Wyrabiamy ciasto z mąki, drożdży, mleka, jajka, masła oraz 50 g cukru. Pozostawiamy na 30 minut żeby wyrosło. Owoce jagód posypujemy mąką ziemniaczaną i mieszamy. W rondelku zagotowujemy miód i 100 ml kremówki. Dodajemy płatki migdałowe i dokładnie mieszamy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 części i wałkujemy na 2 blaty. Przekładamy do blaszek. Na jednym wykładamy jagody, a na drugim masę z migdałami. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Rozpuszczamy żelatynę w odrobinie wrzątku. Budyń przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu i mieszamy z żelatyną. Ostudzony mieszamy ze śmietaną ubitą z cukrem waniliowym. Gotowym kremem przekładamy blaty ciasta. Schładzamy w lodówce.
kołczu