Sposób przygotowania:
Jagodzianki
Drożdże rozmieszać z mlekiem, 1 łyżką mąki i cukru. Odstaw na 15 min. Rozpuść masło. Po tym czasieMąkę i pozostałe składniki na ciasto połącz i dodaj wyrośnięte drożdże. Ciasto zagnieć i odstaw na 80 min. w ciepłe miejsce. Zrób kruszonkę i odłóż ją w chłodne miejsce. Po 80 minutach odrywaj po kawłku ciasta, rozpłaszczaj, nakładaj jagody i cukier wg uznania. Formuj bułeczki. Zrób tak z resztą ciasta. Odstaw je pod przykryciem w ciepłe miejsce na 10 min. Jajko lekko roztrzep i posmaruj nim jagodzianki, zetrzyj na nie kruszonkę. Wstaw do piekarnika i upiecz.
Smacznego!;-)
Smacznego!;-)
muza
Tylko dobrej jakości kawusia , najwyżej z odrobiną mleczka .!
Ew, dobra herbata ..
Mleko + jagodzianki profanacja szklchetnego wypieku .. :))
kasik12
elzbieta8960
Natala1210