Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Jaja faszerowane szynką II

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1348

Jaja ugotowane na twardo obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół, ostrożnie

Jaja faszerowane szynką II

Składniki:

Jaja faszerowane szynką II

 

  • 4 jaja

 

  • 5 dag chudej wędzonej szynki

 

  • pół łyżeczki tartego chrzanu

 

  • 2 łyżki majonezu

 

  • 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku

 

 

 

 

  • Do przybrania:

 

 

  • pomidor pokrojony w ósemki lub kilka rzodkiewek

 

  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane szynką II
Jaja ugotowane na twardo obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół, ostrożnie wyjąć żółtka. Szynkę drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać szynkę, dokładnie utrzeć. Połączyć z chrzanem i majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Białka napełnić farszem, posypać szczypiorkiem. Podawać na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, przybrane cząstkami pomidora lub rzodkiewkami oraz drobno pokrojoną natką pietruszki.