agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Jaja faszerowane w wykwintnej wersji

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jaja faszerowane łososiem wędzonym

Jaja faszerowane w wykwintnej wersji

Składniki:

Jaja faszerowane w wykwintnej wersji

 

  • szczypiorek 2 łyżeczki
  • łosoś 10 dkg
  • koperek 1 gałązka
  • cytryna 1 plasterek
  • sól 1 szczypta
  • cebula 1 szt
  • jajka ugotowane na twardo 4 szt
  • sos tatarski 2 łyżki
  • pieprz 1 szczypta
  • koperek siekany 1 łyżeczka
  • papryka mielona 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane w wykwintnej wersji
Przygotować niezbędne składniki. Jajka umyć pod bieżącą wodą. Wstawić jaja do gotowania na około 10-15 minut. Po ugotowaniu jaja ostudzić, obrać, przepłukać bieżąca wodą. Jajka całe przekroić na połowę, wydrążyć żółtka i posiekać żółtka lub rozdrobnić widelcem. Łososia drobno pokroić w kosteczkę. Cebulkę szalotkę ze szczypiorkiem posiekać w drobniutką kostkę. Żółtka połączyć z sosem tatarskim- gotowym, łososiem, koperkiem i cebulką i szczypiorkiem. Doprawić pieprzem, solą, papryką mieloną. W miejsca żółtek nakładać farsz- w każde wgłębienie. Udekorować wedle uznania.