Sposób przygotowania:
Jaja nadziewane
Jaja ugotować na twardo (10 minut), przełożyć do zimnej wody. Gdy ostygną, obrać, każde przekrajać wzdłuż na pół, wyjąć żółtko, przetrzeć przez sito. Wyjętego z puszki tuńczyka rozetrzeć w misce na miazgę, dodać 2/3 przetartych żółtek i nieco posiekanej zielonej pietruszki, utrzeć na jednolitą masę, sprawdzić smak ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Przygotowaną masą napełnić połówki jaj. Amatorzy mogą dodać do masy 1—2 ząbki drobno posiekanego czosnku. Napełnione jaja ułożyć przekrojem do góry na żaroodpornym półmisku i zalać sosem przygotowanym jak niżej. Stopić masło, dodać curry i przesianą mąkę, wymieszać, rozprowadzić mlekiem stale mieszając w trakcie podgrzewania. Gdy sos zawrze, odstawić, wymieszać z utartym serem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zalane sosem jaja wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiec. Po zrumienieniu posypać zieloną pietruszką i pozostawionym, przetartym żółtkiem. Półmisek ozdobić listkami sałaty i cząstkami pomidorów.