Sposób przygotowania:
Jaja nadziewane w skorupkach
6 jajek ugotować na twardo, ostudzić i ostrym nożem przekrajać wzdłuż na połowę nie wyjmując ze skorupek. Łyżeczką wybrać zawartość i drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę razem z namoczoną w mleku i opdciśniętą bułką. Do zmielonej masy jajecznej dodać drobno posiekaną zieleninę, połowę stopionego masła, jajko surowe, przyprawy do smaku i całość wymieszać. Połówki skorupek oczyścić z nadkruszonych strzępów i nadziewać je masą jajeczną tak, aby nieco wystawała nad brzeg. Na seseczkę wysypać tartą bułkę, kłaść nadziane jajka zanurzając masę jajeczną w bułce. Lekko docisnąć. Rozgrzać na patelni tłuszcz i lekko podsmażyć jajka. Jajka faszerowane podaje się na gorąco, ale równie dobrze smakują na zimno.