Sposób przygotowania:
Jajeczna wariacja na śniadanie
Na patelni zezłocić boczek i dodać cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Można odrobinę podlać wodą - cebulka trochę szybciej zmięknie. JAJKA Roztrzepać widelcem albo mikserem dodać ok. 1/2 szkl wody i ok. 1 łyżeczkę (kopiastą) mąki. Wszystko dobrze rozmieszać, doprawić solą i pieprzem. Wylać na patelnię i ciągle mieszając usmażyć do konsystencji jaką lubicie (mniej lub bardziej podsmażone). Pomidorki pokroić w plastry, ułożyć na listkach młodej sałaty posypać drobno posiekaną cebulką. Połówki jajka gotowanego ułożyć na morzu pomidorowym, przy pomocy wykałaczek umocować żagielki z sera gouda i.... Gotowe! ;)
haniakson
gabinetasia
evita0007
gabinetasia
Julia394