Sposób przygotowania:
Jajeczne świnki na lodowym wypasie
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Odcinamy dłuższe ścianki, aby móc wyciągnąć żółtka. Z kabanosa wycinamy 6 trójkątów, z których zrobimy uszy. W 3 plasterkach marchewki wykałaczkami robimy po dwie dziurki, aby otrzymać nosek świnki. Żółtka mieszamy z żółtym serem, szynką i majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastą nadziewamy jajka. Plasterki marchewki, w których wycięliśmy dziurki, przyczepiamy do jajek (najlepiej posmarować je odrobiną majonezu), aby otrzymać noski świnek. Z zielonego pieprzu robimy świnkom oczy, z trójkącików kabanosów uszy, a z pozostałych plasterków marchewki ogonki świnek. Zwierzaczki układamy je na półmisku wyściełanym poszarpaną na małe kawałki lodową sałatą.
misia5
teresa_rm
basia25035
madzia19795
Renata k
Darth Vader
Mi też się podoba. Czy jestem dziecinny? :(
evita0007
Nie nie jesteś bo ja też lubię takie cudaki z jajek ;)
Bernadetta
Oczywiście nie jesteś, bo zwierzaki do jedzenia podobają się nie tylko dzieciom, choć każdy z nas ma w sobie trochę dziecka :)
Bernadetta