MrDziup

MrDziup

Kucharz
[Przepisów: 10]

Jajecznica z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

moja jajecznica full wypas

Jajecznica z dodatkami

Składniki:

Jajecznica z dodatkami

 

  • 3- 4 jajka
  • 100- 150 g kiełbasy- pokrojonej w plasterki
  • 1 duża cebula- pokrojona w piórka
  • 1 pomidor- obrany ze skórki i pokrojony w kostkę
  • średnia papryka- pokrojona w paski
  • 1/2 szklanki startego, żółtego sera
  • 100- 150 g pokrojonych pieczarek lub małych maślaków w całości
  • szczypiorek
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajecznica z dodatkami
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy kiełbasę. Dodajemy cebulę, paprykę i grzyby, wstępnie lekko solimy i dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy pomidor i jeszcze chwilę dusimy. Następnie wlewamy jajka, rozbełtane z odrobiną mleka i wymieszane ze startym, żółtym serem, 2-3 łyżkami ugotowanego zielonego groszku, solą i pieprzem. Często mieszając podgrzewamy na małym ogniu aż jajka się odpowiednio zetną. Na koniec posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem.