szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Jajecznica z mozarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna jajecznica na niedzielne śniadanko.

Jajecznica z mozarellą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajecznica z mozarellą

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z mozarellą
Pomidora sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę. Pora kroimy w cienkie plasterki (ok 10 plasterków) i blanszujemy. Na patelni roztapiamy łyżeczkę masła, i dodajemy pomidora i pora. Smażymy jakieś 3-4 minuty ciągle mieszając. Dodajemy pokrojony w kostkę ser mozarella iwbijamy jajko. Doprawiamy suszoną bazylią (lub świeżą), pieprzem i solą. Soli trochę więcej niż do tradycyjnej jajecnicy, ponieważ pomidor i por też potrzebują soli. Smażymy ciągle mieszając do momentu roztopienia sera i ścięcia jajka. Gotową jajeczniće posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Jajecznica z mozarellą
Składniki gotowe, ilość podana na jedną sporą porcję.