ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Jajecznica z wędzonym łososiem Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała jajecznica na specjalne okazje

Jajecznica z wędzonym łososiem Eweliny

Składniki:

Jajecznica z wędzonym łososiem Eweliny

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z wędzonym łososiem Eweliny
Łososia kroimy w małe kawałki. Jajka ubijamy ze śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem. Szczypiorek siekamy drobniutko - dodajemy do jajek. Rozgrzewamy trochę masła na patelni, gdy masło roztopi się całkowicie - wlewamy przygotowane wcześniej jajka. Jajecznicę mieszamy co kilka sekund. Gdy jajka zetną się, lecz będą jeszcze wilgotne, wrzucamy pokrojonego łososia. Podgrzewamy jeszcze przez chwilę mieszając. Podajemy na ciepło z pieczywem.