-Natka-

-Natka-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Jajeczniczka na śniadanie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tradycyjna jajecznica na śniadanie o niesamowitym aromacie ziół prowansalskich i pietruszki.

Jajeczniczka na śniadanie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajeczniczka na śniadanie

 

Sposób przygotowania:

Jajeczniczka na śniadanie
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Pietruszkę drobno siekamy i dodajemy na patelnię do podsmażonej kiełbasy. Następnie wybijamy jajka i mieszamy aby podsmażyły się równomiernie. Pod koniec smażenia dodajemy zioła prowansalskie i doprawiamy do smaku vegetą oraz dodajemy otarty na tarce ser żółty. Jajecznicę podajemy ze świeżym, posmarowanym masłem pieczywem oraz pokrojonym pomidorem. Jest przepyszna! Smacznego!
Jajeczniczka na śniadanie
Gotowe śniadanko - jajecznica
Jajeczniczka na śniadanie
Kiełbasa
Jajeczniczka na śniadanie
jajka
Jajeczniczka na śniadanie
natka pietruszki oraz pomidor - podstawowe składniki do przygotowania jajecznicy.