Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Jajka A`la Jason Graham

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne danie z dodatkiem owoców morza, sycące i bardzo smaczne

Jajka A`la Jason Graham

Składniki:

Jajka A`la Jason Graham

 

Sposób przygotowania:

Jajka A`la Jason Graham
Cztery jajka ugotować na twardo. Ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół.

W rondlu rozgrzać masło, dodać 2 łyżki mąki i smażyć na wolnym ogniu przez 2 minuty. Dodać śmietanę, krewetki i przyprawy; dusić, aż sos stanie się bardzo gęsty. Ostudzić do temperatury pokojowej.

Żółtka jajek wmieszać do sosu, wgłębienia w połówkach jajek wypełnić sosem z krewetek.

Pozostałe jajko rozmącić z mlekiem. Jajka posypać pozostałą mąką, zanurzyć w jajku i panierować w przyprawionej bułce tartej.

Olej rozgrzać do 190 stopni. Jajka smażyć, aż nabiorą złocistobrązowego koloru. Podawać na gorąco.