Sposób przygotowania:
Jajka A`la Jason Graham
Cztery jajka ugotować na twardo. Ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół.
W rondlu rozgrzać masło, dodać 2 łyżki mąki i smażyć na wolnym ogniu przez 2 minuty. Dodać śmietanę, krewetki i przyprawy; dusić, aż sos stanie się bardzo gęsty. Ostudzić do temperatury pokojowej.
Żółtka jajek wmieszać do sosu, wgłębienia w połówkach jajek wypełnić sosem z krewetek.
Pozostałe jajko rozmącić z mlekiem. Jajka posypać pozostałą mąką, zanurzyć w jajku i panierować w przyprawionej bułce tartej.
Olej rozgrzać do 190 stopni. Jajka smażyć, aż nabiorą złocistobrązowego koloru. Podawać na gorąco.
W rondlu rozgrzać masło, dodać 2 łyżki mąki i smażyć na wolnym ogniu przez 2 minuty. Dodać śmietanę, krewetki i przyprawy; dusić, aż sos stanie się bardzo gęsty. Ostudzić do temperatury pokojowej.
Żółtka jajek wmieszać do sosu, wgłębienia w połówkach jajek wypełnić sosem z krewetek.
Pozostałe jajko rozmącić z mlekiem. Jajka posypać pozostałą mąką, zanurzyć w jajku i panierować w przyprawionej bułce tartej.
Olej rozgrzać do 190 stopni. Jajka smażyć, aż nabiorą złocistobrązowego koloru. Podawać na gorąco.
marietta