Sposób przygotowania:
Jajka Flamenco
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w paski. Kroimy cztery bardzo cienkie plasterki salami, a resztę kroimy w słupki. Na patelni podsmażamy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy pomidory i paprykę, całość smażymy 1-2 minuty. Następnie dodajemy fasolkę i groszek i salami i całość dusimy pod przykryciem około 10 minut, dodajemy wymienione przyprawy do smaku. Po tym czasie całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i w masie robimy cztery dołki, do których wbijamy jajka. naczynie wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy 5-10 minut, aż do ścięcia białka. Po upieczeniu oprószamy oprószamy czerwonym pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego :)
mysza75
marietta
cherry
Netka
Cukiereczek13
alaaa
dora7777
douszka0000