Sposób przygotowania:
Jajka rzodkiewkowe
Jajka ugotowane na twardo ostudzić . Obrać ze skorupek tak by nie uszkodzić powierzchni jajek. Jajko naciąć tak by wyciąć z niego ,,klin ,, ( ok . 1/10 jajka ) - wyjąć tą część jajka i użyć do czegoś innego .Potem po drugiej stronie jajka ściąć spód tak by jajka nie przewracały się . Utarte rzodkiewki lekko posolić i zostawić na 5 minut. Odcisnąć sok . Odłożyć 1 łyżkę , a resztę zmieszaćz serem i majonezem . Doprawić pieprzem i solą . Nałożyć pastę w miejsce wyciętych części jajek . Po wierzchu posypać odłożoną rzodkiewką . Udekorować wg uznania ziołami , sałatą , powycinanymi ozdobnie rzodkiewkami, ogórkiem . Mała uwaga : robić na świeżo bo rzodkiewki pomimo odciskania mogą puścić sok , a w dodatku zmieniają kolor jak postoją .
cherry