Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Jajka w sosie chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać jajka z sosem i ziemniakami

Jajka w sosie chrzanowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka w sosie chrzanowym

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie chrzanowym
Do garnka wlać wodę, wsypać sól, zagotować. Na gotującą się wodę wkładać powoli jajka, by nie popękały. Gotować na wolnym ogniu 10 minut. Ugotowane jajka wkładamy do zimnej wody, po ostygnięciu jajek obieramy ze skorupek. Jajka przekroić na połówki. Przesmażyć mąkę na maśle, wlać zimny bulion i gotować 10 minut. Dodać chrzan i śmietanę, doprawić sos i zagotować.
Jajka w sosie chrzanowym
ugotowane jajka na twardo, obrane ze skorupek i przekrojone na pół
Jajka w sosie chrzanowym
z podanych składników, przygotowany został sos chrzanowy

Tagi:

jajko jajka