Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Jajka z farszem tatarskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na

Jajka z farszem tatarskim

Składniki:

Jajka z farszem tatarskim

 

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem tatarskim
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć bardzo ostrożnie by nie uszkodzić białek i posiekać. Ogórki i grzybki pokroić w drobną kostkę, dodać do żółtek razem z połową majonezu i posiekanym szczypiorkiem. Wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Masą napełnić połówki białek. Liście sałaty umyć, osouszyć i ułożyć na półmisku. Na sałacie położyć połówki jajek. udekorować majonezem i kaparami.