Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Jajka zapiekane w bułkach

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Z lekko czerstwych bułek ściąć same wierzchy, a nstępnie wydrążyć miękkie

Jajka zapiekane w bułkach

Składniki:

Jajka zapiekane w bułkach

 

Sposób przygotowania:

Jajka zapiekane w bułkach
Z lekko czerstwych bułek ściąć same wierzchy, a nstępnie wydrążyć miękkie środki. Tak przygotowane bułki skropic wewnątrz mlekiem, posmarowac masłem. Wymoczonego korzennego śledzia obrać ze skóry i ości, pokroić w cienkie słupki, rozłożyc do bułek, lekko docisnąć. Do każdej bułki wbić jajko, posypać je solą i tarta bułką. Zapiec bułki w piekarniku. Podawać zaraz po upieczeniu ułożone na półmisku, posypane po wierzchu zieleniną.