eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1774]

Jarmużowa zupa Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jarmuż tak jak brukselkę można zbierać na bieżąco zimą prosto z pola. Więc mój jarmuż kupiony w sklepie przemroziłam żeby nie był gorzki.

Jarmużowa zupa Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jarmużowa zupa Eli

 

Sposób przygotowania:

Jarmużowa zupa Eli
Porcję rosołową umyć,włożyć do garnka,zalać wodą,posolić,dodać liście laurowe,ziele angielskie i zagotować. Marchewki,pietruszkę i seler obrać,umyć i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić tak jak na frytki. Jarmuż zamrozić i po wyjęciu pokroić w paski.Do wywaru dodać pokrojone jarzyny,jarmuż i gotować około 30 minut. Dodać pokrojone ziemniaki i gotować aż będą miękkie. Porcję rosołową wyjąć z zupy i obrać mięso. Obrane mięso pokroić i dodać do zupy. Margarynę roztopić w rondlu,dodać mąkę i przygotować zasmażkę. Zasmażkę dodać do zupy i jeszcze zagotować. Natkę pietruszki i koperek umyć,osuszyć i posiekać. Zupę doprawić maggi do smaku. Nalać zupę na talerze i posypać natką pietruszki i koperkiem. Smacznego!
Jarmużowa zupa Eli
Jarmuż zamrozić i po wyjęciu pokroić w paski.
Jarmużowa zupa Eli
Marchewki,pietruszkę i seler obrać i umyć.
Jarmużowa zupa Eli
Obrane i umyte jarzyny pokroić w kostkę.
Jarmużowa zupa Eli
Ziemniaki obrać,umyć i pokroić tak jak na frytki.