patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Jarmużowy farsz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny dodatek do potraw. Jarmużowy farsz idealnie nadaje się do faszerowania mięs, wytrawnych babeczek.

Jarmużowy farsz Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jarmużowy farsz

 

Sposób przygotowania:

Jarmużowy farsz
Do rondla wkładam łyżeczkę masła. Międzyczasie jak masło zacznie się topić siekam bardzo drobno cebulę, czosnek oraz pietruszkę i szczypiorek. Wrzucam do garnka i smażę aż cebula się zarumieni. Następnie dodaję poszatkowany jarmuż. Lekko mieszam i duszę ok 3min. Dodaję przyprawy według smaku.

Ja lubię ostry farsz więc dodaję więcrj chilli. Na koniec dodaję rozdrobnioną fetę oraz jogurt naturalny. Zdejmuję z palnika i mieszam całość.

Taki farsz może stać w lodówce ok 2 dni.
Jarmużowy Farsz
Na rozgrzane masło wrzucam poszatkowaną cebulę oraz szczypiorek.
Jarmużowy Farsz
Nstępnie wrzucam umyty i drobno po siekany jarmuż.
Jarmużowy Farsz
Następnie dodaję czosnek i pietruszkę.Dodaję również przyprawy. Na koniec jogurt i fetę.

Tagi:

dodatki farsze