Sposób przygotowania:
Jarski barszcz a'la ukraiński
Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż zeszkli się. Pora przekrawamy na pół i na pół, dokładnie myjemy, kroimy i dorzucamy do cebuli - smażymy, aż cebula będzie złota.Warzywa dokładnie myjemy, obieramy, kroimy w jednakowej wielkości paseczki i wrzucamy do podsmażonej cebuli. Następnie dodajemy przyprawy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy na małym płomieniu. Gdy barszcz nabierze koloru wlewamy ocet, mieszamy i gotujemy do miękkości. (gdy smak jest za mało intensywny dodajemy suszone buraki).Na koniec dodajemy wypłukaną fasolę i chwilę gotujemy, aż się zagrzeje. Wyłączamy gaz, dodajemy posiekany koperek i pietruszkę, mieszamy, ewentualnie doprawiamy jeśli jest potrzeba.Gdy lubisz zupę zabielaną dodaj kilka łyżek mleka lub jogurtu naturalnego. Smacznego :)
Ankha
Jesteśmy tym co jemy
Czysty jest lekki i intensywny w smaku, fakt gęstości nadaje wnętrze :)