Sposób przygotowania:
Wegetariański barszcz z fasolą
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy. Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na maśle, natomiast marchew, por, seler kroimy na kawałki (ja miałam młody seler, więc włożyłam go w całości, razem z łodygą - polecam). Warzywa te zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy. Gdy lekko zmiękną wrzucamy do zupy mrożonkę i nadal wszystko gotujemy. Buraki i ziemniaki kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka. Gotujemy wszystko razem do momentu aż zupa nabierze ładnego koloru a ziemniaki zmiękną. W międzyczasie dodajemy usmażoną na maśle cebulę oraz odsączoną fasolkę z puszki. Gotujemy jeszcze ok 10 minut. Po tym czasie doprawiamy zupę solą, pieprzem i maggi. Podajemy od razu. Smacznego.