ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Wegetariański barszcz z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nie przepadam za mięsem, więc wszystkie zupy staram się gotować bez niego. Również ten barszcz należy do potraw wegetariańskich.

Wegetariański barszcz z fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wegetariański barszcz z fasolą

 

Sposób przygotowania:

Wegetariański barszcz z fasolą
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy. Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na maśle, natomiast marchew, por, seler kroimy na kawałki (ja miałam młody seler, więc włożyłam go w całości, razem z łodygą - polecam). Warzywa te zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy. Gdy lekko zmiękną wrzucamy do zupy mrożonkę i nadal wszystko gotujemy. Buraki i ziemniaki kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka. Gotujemy wszystko razem do momentu aż zupa nabierze ładnego koloru a ziemniaki zmiękną. W międzyczasie dodajemy usmażoną na maśle cebulę oraz odsączoną fasolkę z puszki. Gotujemy jeszcze ok 10 minut. Po tym czasie doprawiamy zupę solą, pieprzem i maggi. Podajemy od razu. Smacznego.
Wegetariański barszcz z fasolą
Młode warzywa prosto z przydomowego ogródka są bardzo aromatyczne.
Wegetariański barszcz z fasolą
Warzywa myjemy i kroimy na kawałki odpowiedniej wielkości.
Wegetariański barszcz z fasolą
Smażona cebula stanowi bazę zupy zamiast mięsa.
Wegetariański barszcz z fasolą
Dodatek fasolki i ziemniaków nada zupie treści.