nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Jarzynowa 3 kolory

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskonała na zimę w kolorach wiosny :)

Jarzynowa 3 kolory Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jarzynowa 3 kolory

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jarzynowa 3 kolory
Wieczorem dzień wcześniej namaczamy ciecierzycę w zimnej wodzie i odstawiamy. Porcje z indyka myjemy i obgotowujemy. Czyścimy garnek, jeszcze raz myjemy porcje i dodajemy do garnka włoszczyznę. Gotujemy na małym ogniu około godzinę. Wyciagamy mięso oraz warzywa. Dodajmy cicierzycę i gotujemy ok 10 minut.Brukselkę czyścimy i myjemy. Większe kroimy na pół, fasolkę szparagową kroimy na 2-3 cm paski. Do gotującej się ciecierzycy dodajemy brukselkę oraz fasolkę. Mięso obieramy, marchewkę ścieramy na tarce na dużych oczkach i dodajemy do zupy. Całość gotujemy jeszcze przez ok 10 minut. Pod koniec doprawiamy i dolewamy śmietankę.Posypujemy koperkiem. Smacznego
Jarzynowa 3 kolory
Mięso wraz z włoszczyzną gotujemy ok godziny
Jarzynowa 3 kolory
Cicierzycę namaczamy w izmnej wodzie (3 razy tyke wody ile ciecierzycy)
Jarzynowa 3 kolory
Brukselkę czyścimy i myjemy, większe kroimy na pół, fasolkę kroimy na 2-3 cm kawałki
Jarzynowa 3 kolory
Połączone wszystkie składniki gotujemy jeszcze prze ok 10 min

Tagi:

indyk