Sposób przygotowania:
Jednogarnkowa potrawka- kasza z dynią na ostro
Kaszę gryczaną gotujemy według wskazań na opakowaniu. Odcedzamy, przekładamy z powrotem do garnka. Dynię zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180-200 °C, żeby łatwiej było obrać ją ze skóry.
Następnie kroimy ją w kostkę, dokładamy do garnka z kaszą.
Paprykę myjemy i kroimy w dosyć drobną kostkę. Całość zalewamy szklanką bulionu i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
Dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy ostrą papryką, solą, pieprzem.
Następnie kroimy ją w kostkę, dokładamy do garnka z kaszą.
Paprykę myjemy i kroimy w dosyć drobną kostkę. Całość zalewamy szklanką bulionu i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
Dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy ostrą papryką, solą, pieprzem.