iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Jednogarnkowe danie z ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczne choć proste w wykonaniu danie.

Jednogarnkowe danie z ryżu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jednogarnkowe danie z ryżu

 

 

Sposób przygotowania:

Jednogarnkowe danie z ryżu
Rozpuścić masło i podsmażyć na nim ryż, kiedy ryż jest podsmażony dolać porcję bulionu ja robię to tak jak przy robieniu tradycyjnego risotta czyli podlewam bulionem jak pierwsza dawka płynu zostanie wchłonięta, czynność powtarzać do momentu, aż ryż będzie miękki
Na drugiej patelni podgrzewamy olej i podsmażamy na nim parówkę i pieczarki pokrojone w plasterki, następnie dodajemy do miękkiego i klejącego się ryżu, dokładamy cieniutko pokrojony por, doprawiamy do smaku solę i pieprzem, podajemy posypane startym żółtym serem.
Jednogarnkowe danie z ryżu
Do miękkiego i kleistego ryżu dodać podsmażone pieczarki i resztę składników
Jednogarnkowe danie z ryżu
Etap 2

Tagi:

ryż sery ser