Sposób przygotowania:
Jednogarnkowe danie z ryżu
Rozpuścić masło i podsmażyć na nim ryż, kiedy ryż jest podsmażony dolać porcję bulionu ja robię to tak jak przy robieniu tradycyjnego risotta czyli podlewam bulionem jak pierwsza dawka płynu zostanie wchłonięta, czynność powtarzać do momentu, aż ryż będzie miękki
Na drugiej patelni podgrzewamy olej i podsmażamy na nim parówkę i pieczarki pokrojone w plasterki, następnie dodajemy do miękkiego i klejącego się ryżu, dokładamy cieniutko pokrojony por, doprawiamy do smaku solę i pieprzem, podajemy posypane startym żółtym serem.
Na drugiej patelni podgrzewamy olej i podsmażamy na nim parówkę i pieczarki pokrojone w plasterki, następnie dodajemy do miękkiego i klejącego się ryżu, dokładamy cieniutko pokrojony por, doprawiamy do smaku solę i pieprzem, podajemy posypane startym żółtym serem.