Sposób przygotowania:
Jesienna szarlotka z budyniem
Mąkę pszenną przesiać na stolnicę wymieszać dokładnie z cukrem,proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym następnie pokroić nożem schłodzona margarynę wlać śmietankę i dodać zółtka,zagnieść ciasto.
Podzielić na pół jedną częścią wylepić dno wyłożonej pergaminem blachy.Posypać ciasto szczyptą cynamonu.
Jabłka oskrobać pokroić w ósemki lub grube plastry ułożyc na cieście równomiernie.
Nastepnie przygotowujemy budyń z mniejszą ilością mleka i gorący wylewamy na jabłka,przykrywamy druga cześcią rozwałkowanego lub wylepionego ciasta.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 45-50 min w temp 180*c.
Upieczone wyjmujemy studzimy na kratce kuchennej,całkiem zimne oprószamy cukrem pudrem. Smacznego życzę.
Podzielić na pół jedną częścią wylepić dno wyłożonej pergaminem blachy.Posypać ciasto szczyptą cynamonu.
Jabłka oskrobać pokroić w ósemki lub grube plastry ułożyc na cieście równomiernie.
Nastepnie przygotowujemy budyń z mniejszą ilością mleka i gorący wylewamy na jabłka,przykrywamy druga cześcią rozwałkowanego lub wylepionego ciasta.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 45-50 min w temp 180*c.
Upieczone wyjmujemy studzimy na kratce kuchennej,całkiem zimne oprószamy cukrem pudrem. Smacznego życzę.
edytaha
2milutka
pysznie smakuje:)
zbysiowa
2milutka
częstuj się jeszcze jest:)