SUPERPRZEPIS

Roladki prawdziwie jesienne z rydzami

  • 2
  • 2milutka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10
Roladki prawdziwie jesienne z rydzami Więcej zdjęć (5)

Te roladki zakiełkowały w mojej głowie po powrocie ze spaceru kiedy to przyniosłam kosz rydzy musiałam coś z nimi zrobić .Oto efekt:)

Składniki:

Roladki prawdziwie jesienne z rydzami

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki prawdziwie jesienne z rydzami
Rydze oczyscić umyć dokładnie-ziarenka piasku niezbyt apetycznie zgrzytają między zębami.Pokroić na mniejsze kawałki-plasterki wrzucić na suchą patelnię i smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając aż cała woda wyparuje,wtedy dodajemy łyżkę masła oraz pokrojoną cebulkę i dusimy nadal aż cały płyn wyparuje a rydze będą miękkie wtedy trzeba osolić do smaku i doprawić pieprzem kolorowym.Odstawiamy farsz do wystygnięcia. Mieso myjemy osuszamy,wkładamy do foliowego woreczka i rozbijamy na cienkie plastry,posolić szczyptą soli nałożyć ostudzony farsz rydzowy, umyty por pokroić w pół krażki,ser zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach i posypać roladki.Zawinać ciasno w ruloniki i panierować najpierw w mące jajku rozkłóconym ze szczypta soli i na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano aż mięsko bedzie miękkie i złociste. Podałam je gorące prosto z patelni z ziemniaczkami i surówką z czerwonej kapusty.
Roladki prawdziwie jesienne z rydzami
rydze smażymy aż do odparowania potem dajemy masło i cebulkę dusimy dalej
Roladki prawdziwie jesienne z rydzami
schab rozbijamy na cieniutkie plastry solimy
Roladki prawdziwie jesienne z rydzami
nakladamy rydzowy farsz dodajemy resztę skladników
Roladki prawdziwie jesienne z rydzami
roladki panierujemy a następnie smażymy podajemy gorace