iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jesienny bigosik z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo smaczny lekki bigosik. Połączenie kapusty z fasolką okazało się fantastyczne w smaku .

Jesienny bigosik z fasolką szparagową

Składniki:

Jesienny bigosik z fasolką szparagową

 

  • 1/2 kg kolorowej fasolki szparagowej
  • ok 1/2 głowy kapusty białej
  • 1 szt cebula biała
  • 2 szt marchewka duża
  • 1 łyżka masło
  • przyprawa uniwersalna do smaku
  • koperek ,natka pietruszki świeże posiekane
  • liść laurowy 1 szt
  • kulki pieprzu 2 szt

Sposób przygotowania:

Jesienny bigosik z fasolką szparagową
Fasolkę obieramy ,odcinając końcówki fasolek ,kapustę kroimy w paseczki . Cebule kroimy w kosteczkę . Do garnka z wodą wkładamy fasolkę -wsypujemy ok 1 łyżkę przyprawy uniwersalnej .Gotujemy 10 min . Po tym czasie dokładamy pokrojoną kapustę .i startą na dużych oczkach marchewki . Dodajemy liść laurowy i kilka kulek pieprzu .Gotujemy do miękkości . Na patelni na maśle podsmażamy cebulkę . Od naszego bigosiku odlewamy nadmiar wody dodajemy masełko z cebulkę mieszamy doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną .Dajemy posiekaną natkę i koperek mieszamy .Podajemy na ciepło