Sposób przygotowania:
Jeżynowa tarta z kremem budyniowym
Do pojemnika wysokiego przesiewam mąkę, dodaję masło zimne kawałki, żółtka, wodę, cukier, kakao i miksuje w malakserze. Przekładam do miski zagniatam krótko i wstawiam do lodówki na godzinę. Formę od tart średnica 26 cm smaruję masłem. Ciasto rozwałkowuję na papierze do pieczenia i przekładam do formy. Zrywam papier, ciasto ugniatam dokładnie i nakłuwam widelcem. Wstawiam do piekarnika temp 180 stopni na 20 minut. W miseczce rozrabiam budyń i mąkę z połową mleka. Drugą połowę mleka zagotowuję i wlewam budyń rozrobiony.Wyłączam gaz i wbijam żółtka. Mieszam dokładnie. Budyń studzę. Masło ucieram mikserem, i dodaję po łyżce budyniu zimnego i dalej ucieram i dokładam po łyżce. Krem ma mieć gładką konsystencję.Spód od tary wystudzony smaruję konfiturą, dodaje krem, na to jeżyny, kawałki truskawek. Wstawiam tartę do lodówki na godzinę