Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami
Mąkę wsypać do miski, dodać drożdże z cukrem, rozpuszczone w 3/4 szklanki ciepłej wody. Przykryć odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Gdy drożdże zaczną pracować, dodać, olej, sól, zagnieść ciasto. Ddstawić na 30 minut. Na oleju zeszklić posiekany czosnek i cebulę, dodać rozdrobnione pomidory, gotować 10 minut. Ciasto wyrobić, rozwałkować, przełożyć na natłuszczoną blachę. Posmarować pastą pomidorową, obłożyć plasterkami pieczarek, posypać solą i pieprzem.
Piec 20-25 minut w temp. 225 stop. C. W połowie czasu pieczenia obłożyć plasterkami szynki i sera. Gotową pizzę udekorować bazylią.
Piec 20-25 minut w temp. 225 stop. C. W połowie czasu pieczenia obłożyć plasterkami szynki i sera. Gotową pizzę udekorować bazylią.