Sposób przygotowania:
,,Ka-Woj ,,czyli kruchy placek z jabłka
Ciasto wyjąć z lodówki 20 minut przed pieczeniem. Delikatnie rozwinąć i ułożyć z papierem do pieczenia z którym było zwinięte na blaszkę , posypać bułkę tartą . Jabłka obrać i wypestkować. Pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na cieście. Posypać 3 łyżkami cukru.
Z masła , szklanki cukru, mąki zagnieść kruszonkę i rozsypać ją na cieście.
Wstawić blaszkę do piekarnika .Nastawić temperaturę na 180 * c i piec 25-30 minut - ciasto ma być rumiane z góry.
Wyjąć .Ostudzić . Kroić na porcje.
Z masła , szklanki cukru, mąki zagnieść kruszonkę i rozsypać ją na cieście.
Wstawić blaszkę do piekarnika .Nastawić temperaturę na 180 * c i piec 25-30 minut - ciasto ma być rumiane z góry.
Wyjąć .Ostudzić . Kroić na porcje.
Pyza
Babciagramolka
Hi hi - a zobacz jakie to ciasto- gotowiec schłodzony. Rozwinęłam , chłopaki zagnietli kruszonkę - ja w tym czasie jabółka pokroiłam - do p[iekarnika i już . Tak to ja mogę piec.
caroline1983