Sposób przygotowania:
Kabaczki z baraniną
Kabaczki obrać, opłukać, przekroić wzdłuż na dwie części, wydrążyć pestki i  osolić. W każdym wydrążyć miękisz tak, aby powstały zagłębienia dla napełnienia ich farszem. Mięso zemleć razem z  zarumienioną cebulą i  namoczoną bułką. Do masy dodać jajo, doprawić solą, pieprzem i  startym czosnkiem, dodać posiekany koper i  wymieszać. Kabaczki napełnić nadzieniem, ułożyć w  rondlu lub żaroodpornym naczyniu, podlać pół szklanki wody, po czym wstawić na pół godziny do rozgrzanego piekarnika. Śmietanę wymieszać z  mąką, koncentratem pomidorowym, osolić. Kabaczki zalać sosem i  wstawić do piekarnika na ok. 10 min. Posypać koprem i  podawać z  ziemniaczkami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
