Sposób przygotowania:
Kaczka z czerwoną kapustą
Kaczkę umyć, osączyć i natrzeć majerankiem z solą. Jabłka obrać, umyć, usunąć gniazdka nasienne, pokroić w ćwiartki
i nadziać nimi kaczkę, zaszyć i wstawić do lodówki. Następnego dnia, polać kaczkę wodą, wstawić do gorącego piekarnika i piec. Gdy mięso zmięknie pokroić na porcje i ponownie wstawić do piekarnika, aż będzie miękkie. Kapustę poszatkować, zalać wodą i gotować. Dodać łyżeczkę octu winnego, goździki i pokrojone jabłka oraz tłuszcz wytrącony z kaczki podczas pieczenia i sól. Gotować do miękkości.
i nadziać nimi kaczkę, zaszyć i wstawić do lodówki. Następnego dnia, polać kaczkę wodą, wstawić do gorącego piekarnika i piec. Gdy mięso zmięknie pokroić na porcje i ponownie wstawić do piekarnika, aż będzie miękkie. Kapustę poszatkować, zalać wodą i gotować. Dodać łyżeczkę octu winnego, goździki i pokrojone jabłka oraz tłuszcz wytrącony z kaczki podczas pieczenia i sól. Gotować do miękkości.