Sposób przygotowania:
Kaczka z czosnkiem
Kaczke umyc, posolic. Cebule obrac, pokroic w krazki i oblozyc nia kaczke w srodku i na zewnatrz. Zawinac do foli aluminiowej i odstawic na noc do lodowki. Jablko umyc , pokroic na wieksze kawalki i wlozyc do miski, dodac umyta pietruszke (w calosci), suszone sliwki i obrane i przekrojone na pol zabki czosnku. Calosc posypac majerankiem. Cebule, ktora oblozylismy kaczke, usunac i wyrzucic. Do srodka kaczki wlozyc przygotowane nadzienie, kaczke spiac lub zaszyc. Posmarowac sambal oelek i posypac majerankiem i piec 30 min. w temp.220 stopni, po tym czasie zmniejszyc temp. do 150 stopni i piec nastepne 90 min. Pysznie smakuje z kluskami i czerwona kapusta.
misia53
Natala1210
Śliweczka
andzia67
Justysia22