sloneczko1

sloneczko1

Starszy Kucharz
[Przepisów: 48]

Kaiserschmarrn-czyli glupota cesarza

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

na sniadanie,na obiad,podwieczorek,kolacje....i nie tylko dla dzieci!!!!

Kaiserschmarrn-czyli glupota cesarza

Składniki:

Kaiserschmarrn-czyli glupota cesarza

 

  • 3 jajka
  • 3 lyzki stolowe maki
  • 1/8 l mleka
  • szczypta soli
  • 1 lyzka stolowa cukru
  • cukier puder
  • 3 lyzki masla
  • namoczone w rumie rodzynki
  • prazone platki mandelkow

 

 

Sposób przygotowania:

Kaiserschmarrn-czyli glupota cesarza
Zoltka utrzec z cukrem,bialka ubic z sola na sztywna piane.Delikatnie polaczyc make z masa zoltkowa i piana z bialek.1 lyzke masla rozpuscic na patelni wlac mase i na wolnym ogniu podrumienic,wstawic do piekarnika nagrzanago do 200°C ,az sie omlet zarumieni,Wyjasc pokroic na patelni w male czastki,dodac druga lyzke masla,troche cukru pudru i rodzynki,lekko podsmazyc.Podawac z cukrem pudrem,posypane mandelkami i mussem owocowym .

Tagi:

jajko jajka mak