Sposób przygotowania:
Kakaowa rolada z masą śmietanową
Mąkę przesiewamy do miski wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Całe jajka ubijamy na parze z cukrem i cukrem waniliowym oraz szczyptą soli. Gdy masa będzie jasna i bardzo puszysta dodajemy mieszankę mąki ciągle ubijając. Tak przygotowane ciasto przekładamy na blaszkę do pieczenia rolad i pieczemy przez 12- 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Po wyjęciu z piekarnika gorące ciasto układamy na ściereczce i zwijamy w kształt rolady. Odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy z fixem. Gdy będzie sztywna możemy dodać do smaku trochę cukru pudru. Czekoladę siekamy drobniutko i dodajemy do śmietany mieszając. Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na cieście i zwijamy ponownie w kształt rolady. Tak przygotowane ciasto zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce.
monikaT83