Sposób przygotowania:
Kakaowo-serowe ciasto
1. Ser: Ser, cukier, jajko i budyń w proszku przekładamy do miski, następnie miksujemy blenderem ręcznym na gładką masę. Jeżeli nie macie blendera można użyć miksera.
2. Ciasto: Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy olej i miksujemy, następnie wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i wlewamy mleko, miksujemy na gładkie ciasto.
3. Do pieczenia: Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 21 cm x 25 cm, na ciasto ,, kupkami '' wykładamy masę serową.
4. Pieczenie: Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy.
5. Podanie: Ciasto kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Ciasto można pokroić na około 16 kawałków.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Blaszka o wymiarach 21 cm x 25 cm.
2. Ciasto: Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy olej i miksujemy, następnie wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i wlewamy mleko, miksujemy na gładkie ciasto.
3. Do pieczenia: Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 21 cm x 25 cm, na ciasto ,, kupkami '' wykładamy masę serową.
4. Pieczenie: Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy.
5. Podanie: Ciasto kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Ciasto można pokroić na około 16 kawałków.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Blaszka o wymiarach 21 cm x 25 cm.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję :)