Sposób przygotowania:
Kalafior curry
Kalafior oczyścić, podzielić na różyczki, opłukać i pozostawić do odcieknięcia. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostke o średnicy ok. 2 cm. Filety obczynić i pokroić na małe kawałeczki. Obtoczyć w mące i smażyć na patelni. Po usmażeniu wyjąć. Na pozostałym na patelni smażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Po zeszkleniu się cebuli dodać wyciśnięty przez praskę czosnek oraz kalafior i ziemniaki i dusić wspólnie przez kilka chwil. Warzywa posypać curry, krótko smażyć, a następnie podlać rosołem i gotować ok 10-12 min. Dodać groszek i marchewkę i całość gotować dalej przez ok 3 min. Następnie dodać mięso aby być ciepły. Po ugotowaniu kalafior, groszek i marchewka powinny być dość jędrne, natomiast ziemniaki miękkie. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w śmietanie i wymieszać z warzywami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Można podawać z ryżem.
teresa
sugimoto
Gosia
evita0007
http://vivalavita.pl/przepis/kalafiorcurry-531.html