Sposób przygotowania:
Kalafior,sos pomidorowo-pieczarkowy,ryba
Kalafiora i brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie lub z kostką bulionową ok 15minut. W naczyniu mieszamy olej ze szczyptą bazylii, rozmarynu, oregano i suszonej pietruszki. Obtaczamy lub smarujemy pędzelkiem kostki mintaja i wkładamy do piekarnika na 25 min (180st) Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę lub siekamy, wrzucamy na patelnię i dusimy ok 10 minut, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pomidory z zalewą, przyprawiamy ziołami prowansalskimi, oregano, pieprzem, solą, trzymamy na ogniu ok 5 minut. W pół szklanki wody rozpuszczamy 2 kostki cukru i dodajemy do całości, dokładnie mieszamy. Gotujemy na wolnym ogniu ok 10 minut. Kalafior z brokułem odcedzamy, wykładamy na talerze, polewamy naszym przygotowanym sosem.Obok kładziemy kostki mintaja. Smacznego!