Sposób przygotowania:
Kalafiorowo koperkowy filet
Filet z kurczaka umyć i osuszyć. Nożem naciąć w filecie kieszeń. Solą i pieprzem oprószyć filet z zewnątrz i w środku i odłożyć go na 5 do 10 minut. Przygotować ciasto. Do miseczki wybić jajko, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Po upływie 5 lub 10 minut napełnić filet kalafiorem, obtoczyć go w mące. Następnie zanurzyć w przygotowanym cieście i smażyć w takiej ilości oleju aby filet zanurzony był w nim do połowy. Filet smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami.
zewa
misia5
To nie zmienia faktu, że ten kurczak wygląda niesamowicie:)
zewa
dziękuje, ale przyznaj że z zielenią w środku byłoby ciekawiej.
Kathlyn
zewa
Dziękuję Kathlyn :)
gusia1000