zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kalafiorowo koperkowy filet

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

zostało mi troszkę gotowanego kalafiora, wiec nadziałam nim fileta z kurczaka

Kalafiorowo koperkowy filet Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kalafiorowo koperkowy filet

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowo koperkowy filet
Filet z kurczaka umyć i osuszyć. Nożem naciąć w filecie kieszeń. Solą i pieprzem oprószyć filet z zewnątrz i w środku i odłożyć go na 5 do 10 minut. Przygotować ciasto. Do miseczki wybić jajko, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Po upływie 5 lub 10 minut napełnić filet kalafiorem, obtoczyć go w mące. Następnie zanurzyć w przygotowanym cieście i smażyć w takiej ilości oleju aby filet zanurzony był w nim do połowy. Filet smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Kalafiorowo koperkowy filet
filet nadziać kalafiorem i przygotować ciasto.
Kalafiorowo koperkowy filet
filet zanurzony w cieście koperkowym smażyć z obu stron.