Sposób przygotowania:
Kalarepki faszerowane rybą wg Daniela
Obrać i wydrążyć kalarepki ( to co się wydrąży odłożyć ) .Wymieszać mięso ryby , ryż , cebulę , koper .Posolić i popieprzyć. Napełnić kalarepki i ułożyć w garnku ( takim o objętości 1,5 -2 litrów ) .Pokroić wydrążone z kalarepek kawałki .Pokroić w plasterki obraną marchew. Wsypać do garnka obok całych kalarepek .Zalać wodą . Dodać bulion .Dusić na średnim gazie aż kalarepki będą miękkie ( ok. .45 minut ). Na patelni rozpuścić masło , przełożyć na nie kalarepki i wyjęte łyżką cedzakową kawałki marchewki i kalarepek z drążenia . Podlać odrobiną wywaru. Doprawić sokiem z cytryny i odrobiną cukru . Chwilę podgrzewać . Podawać z ziemniakami z wody. Można również zrobić na maśle delikatną zasmażkę i rozprowadzić ją wywarem a potem dodać słodkiej śmietanki .Doprawić sos do smaku i włożyć do niego wyjęte z wywaru marchew i kawałki kalarepki.
eli_555