Sposób przygotowania:
Kalmary z białym winem.
1.Do wrzątku z Vegetą na 3 minuty wrzucam umyte kalmary. Po tym czasie odlewam wodę i biorę się za sos.
2. Na maśle podsmażam cebulę pokrojoną w piórka. Dodaję dużo pieprzu i łyżeczkę cukru.
3.Gdy cebula się zeszkli wlewam pół butelki wina i dorzucam skrojoną natkę.
4.Gdy trochę zredukuje się wino dodaję Ramę, gotuję kilka minut i jeśli potrzeba zagęszczam sos mąką.
5.Dorzucam kalmary i makaron, mieszam i podaję.
Jest to danie do zrobienia w 10 minut. Jeśli kalmarów nie będziemy gotować dłużej niż 3 minuty będą miękkie, jeśli wydłużymy czas gotowania staną się bardzo gumowate, co niewątpliwie też jest ich cechą charakterystyczną.
2. Na maśle podsmażam cebulę pokrojoną w piórka. Dodaję dużo pieprzu i łyżeczkę cukru.
3.Gdy cebula się zeszkli wlewam pół butelki wina i dorzucam skrojoną natkę.
4.Gdy trochę zredukuje się wino dodaję Ramę, gotuję kilka minut i jeśli potrzeba zagęszczam sos mąką.
5.Dorzucam kalmary i makaron, mieszam i podaję.
Jest to danie do zrobienia w 10 minut. Jeśli kalmarów nie będziemy gotować dłużej niż 3 minuty będą miękkie, jeśli wydłużymy czas gotowania staną się bardzo gumowate, co niewątpliwie też jest ich cechą charakterystyczną.