katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kania z dodatkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Takie trochę wspominanie .

Kania z dodatkami

Składniki:

Kania z dodatkami

 

Sposób przygotowania:

Kania z dodatkami
Papryki oczyszczamy, myjemy i drobno kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce . Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę. Dodajemy marchew, przesmażamy i podlewamy wodą. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy aż marchew zacznie mięknąć, dodajemy paprykę i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku i razem chwilę dusimy. Kanie szybko płuczemy i dzielimy na 4 albo 6 części. Oprószamy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy z dwoma albo trzema łyżkami wody. Kanie panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na rumiano z obu stron. Przygotowany sos nakładamy na każdy kawałek kani. Podajemy na półmisku.

Tagi:

jajko tarta jajka