Sposób przygotowania:
Kania z dodatkami
Papryki oczyszczamy, myjemy i drobno kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce . Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę. Dodajemy marchew, przesmażamy i podlewamy wodą. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy aż marchew zacznie mięknąć, dodajemy paprykę i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku i razem chwilę dusimy. Kanie szybko płuczemy i dzielimy na 4 albo 6 części. Oprószamy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy z dwoma albo trzema łyżkami wody. Kanie panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na rumiano z obu stron. Przygotowany sos nakładamy na każdy kawałek kani. Podajemy na półmisku.
edytaha
katarzynka455
edytaha
Już chyba ze trzy lata nie jadłam kani, ale je uwielbiam :)
katarzynka455
U mnie też wszyscy lubią kanie :) a latem ich było bardzo dużo aż po przymrozki ale zawsze komuś się dało bo chętnych wielu:)