SUPERPRZEPIS

Kaparowe jajeczka.

  • 5
  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Kaparowe jajeczka. Więcej zdjęć (3)

Pikantne jajka z nadzieniem z dodatkiem kaparów.

Składniki:

Kaparowe jajeczka.

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kaparowe jajeczka.
Gotujemy jajka na twardo, obieramy je ze skorupek, przekrawamy w poprzek na połówki.Wyjmujemy żółtka do miseczki, rozcieramy je z miękkim masłem, miodem, dodajemy posiekane drobno kapary (zostawiamy część do dekoracji).Mieszamy. Masę doprawiamy odrobiną soli, białego pieprzu i nakładamy ją do połówek jajek. Posypujemy obficie słodką papryką w proszku, dekorujemy kaparami. Podajemy na listkach sałaty.
Kaparowe jajeczka.
Jaja gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki.
Kaparowe jajeczka.
Każdą połówkę nadziewamy masą i posypujemy papryką.

Tagi:

sałata kapary