lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kapuśniaczek na skrzydełkach z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kapuśniaczek na skrzydełkach z ryżem

Kapuśniaczek na skrzydełkach z ryżem

Składniki:

Kapuśniaczek na skrzydełkach z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczek na skrzydełkach z ryżem
Skrzydełka umyj i zalej zimną wodą,dodaj do nich także obraną i pokrojoną włoszczyznę,pokrojone w kostkę ziemniaki,sól,pieprz,ziele angielskie i liść laurowy.Gotuj wywar około pół godziny następnie go przecedź,włoszczyznę z wywaru pokrój na drobną kostkę.Do wywaru dodaj zszatkowaną kapustę oraz ryż.Gotuj całość do miękkości.Zupę ostatecznie dopraw do smaku solą i pieprzem,podawaj ją oprószoną drobno posiekanym koperkiem.

Tagi:

ryż