Sposób przygotowania:
Kapuśniaczek z szynkową wkładką
Mięso z szynki pokrój w kostkę. Zalej mięso wrzątkiem (1 litr) i zagotuj, by zdjąć szumowiny. Lekko posól i gotuj mięso z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i lubczyku. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaj drobno pokrojone warzywa korzeniowe (włoszczyznę) oraz grubiej pokrojone ziemniaki (by czas gotowania był taki sam). W oddzielnym garnku ugotuj kapustę do miękkości w małej ilości wody. Gdy wszystkie składniki będą miękkie dodaj kapustę. Na łyżce oleju zeszklij cebulkę, dodaj posiekany czosnek i oprósz wszystko 1 łyżką mąki. Wymieszaj wszystko by mąka okleiła cebulępo czym przełóż do zupy. Dopraw zupę ostatecznie solą, pieprzem do smaku. Trzymaj na małym ogniu jeszcze 5 minut po czym podawaj w miseczkach lub na talerzach.
zbysiowa
edytaha
jaNina
Częstuj się kochana :)